22-06-2020

Zondag 28 juni start het nieuwe seizoen van het televisieprogramma Mijn Mooiste Plek op »RTV Utrecht. In de serie wordt de kijker meegenomen naar de mooiste plekken in onze regio op het gebied van natuur, recreatie en landschap. In de zes afleveringen laten bekende Utrechtse regiogenoten een wandel-, fiets- of vaarroute zien. Een amateur natuurfotograaf gaat terug naar de plek waar hij/zij de mooiste foto ooit heeft gemaakt en er zijn vlogs van een boswachter en van kijkers. Kortom een heerlijk programma vol met tips om inspiratie op te doen om eropuit te gaan in de prachtige provincie Utrecht!

Zondag 28 juni – Aflevering 1

In de eerste aflevering wandelt Joris Linssen met percussionist en zangeres Djem van Dijk, beide deel van de band Joris Linssen & Caramba, de 8 kilometer lange route Rondje Ruigenhoek. De route gaat door een landschap met forten en groepsschuilplaatsen uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Iets ten noorden van deze plek, in het Noorderpark Ruigenhoek, is een gloednieuwe kinder-ontdektocht ontwikkeld. Kijker Kirsten gaat vanaf haar huis in Bunnik op skeelers naar haar mooiste plek. Amateur fotograaf Angela werkt in de zorg maar om te ontspannen trekt ze er regelmatig op uit om zandhagedissen te fotograferen. En hoe zit het eigenlijk met het nieuwe normaal aan de Haarrijnseplas?

Zondag 5 juli – Aflevering 2

Televisie- en radiopresentatrice Evelien de Bruijn fietst samen met cabaretier Renate Reijnders een etappe van de waterlinie route. Kijker Heleen wandelt iedere ochtend, weer of geen weer, een rondje door de buurt met een thema in haar hoofd. En tijdens die wandeling maakt ze een foto die bij dat thema past. Amateur fotograaf Marvin heeft ooit een geweldige foto gemaakt van een visarend. Hij stapt de roeiboot weer in om nog eens naar de plek van de foto te gaan.

Het programma is mede mogelijk gemaakt door: »K.F. Hein FondsProvincie Utrecht»Recreatie Midden-Nederland, »Routebureau Utrecht, »Landschap Erfgoed Utrecht»Prins Bernhard Cultuurfonds en »Stichting Carel Nengerman Fonds en met dank aan »Staatsbosbeheer.