11-08-2021

De recreatieplas Strijkviertel bij De Meern is nog steeds afgesloten voor publiek. De politie Utrecht zoekt ook vandaag weer naar een vermist persoon bij de plas. Het recreatiegebied is met hekken afgezet.

Afgelopen maandag werden achtergelaten kledingstukken en een fiets bij de plas aangetroffen. In eerste instantie was er geen vermissing bekend bij de politie, maar inmiddels is er wel een melding gedaan. De politie wil verder nog geen informatie verstrekken.

Het is nog niet bekend of de vermiste persoon in het water is. Er wordt vandaag met sonarapparatuur en een speurhond gezocht op en rond de plas. Maandagavond werd er een helikopter met een warmtebeeldcamera ingezet. Ook gingen toen duikers het water in. Medewerkers van Recreatie Midden-Nederland verlenen assistentie bij de zoektocht.

UPDATE

Woensdag 11 augustus

Er is inmiddels een lichaam gevonden in het water. De politie doet verder onderzoek. Het terrein is vrijgegeven en weer toegankelijk voor publiek. De afzettingshekken zijn door Recreatie Midden-Nederland verwijderd.