06-11-2020

In de Zuidelijke Kievitsbuurt op de Loosdrechtse Plassen is door een toezichthouder van Recreatie Midden-Nederland een Fuut met vermoedelijk Vogelgriep aangetroffen. Er is melding gemaakt bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die meerdere meldingen uit de omgeving van Hilversum, Wijdemeren en Loosdrecht heeft ontvangen. Zieke en dode vogels worden onderzocht om uit te wijzen om welk type Vogelgriep het gaat.

Beelden van de Fuut met vermoedelijk Vogelgriep

Symptomen

Vogelgriep is te herkennen aan onder meer de symptomen zoals zenuwtrekken in de kop, vleugels en poten, trillen, snotneus, tranende ogen en een dikkere of opzwellende kop. Vogelgriep kan mogelijk gevaarlijk zijn voor mensen. Of dat het geval is bij de Vogelgriep, die op dit moment heerst, is nog niet bekend en zullen de laboratoriumuitslagen moeten uitwijzen.

Houd afstand

Recreatie Midden-Nederland roept bezoekers en inwoners van het Plassengebied Loosdrecht op om zieke of dode watervogels niet zelf op te pakken. Houdt ook afstand van de gevonden vogel om te voorkomen dat het virus aan schoenzolen meegenomen wordt.

Meer informatie, zie »www.nvwa.nl