12-06-2019

RTV Utrecht gaat op zoek naar de mooiste plekken in de regio

Vanaf zaterdag 15 juni zendt RTV Utrecht het vierde seizoen van het televisieprogramma Mijn Mooiste Plek uit. In de zesdelige televisieserie nemen kijkers presentatrice Evelien de Bruijn mee naar hun mooiste plek in de provincie Utrecht. Dit levert verrassende ontmoetingen op met bijzondere mensen in de prachtigste landschappen die de regio rijk is. Naast de bezoeken aan diverse gebieden en landschappen in onze regio is in iedere aflevering ook een boswachter te zien. Zij laten via een vlog delen van natuurgebieden zien die niet altijd open zijn voor het publiek!

Evelien de Bruijn neemt de kijkers mee naar de mooiste plekken in de provincie Utrecht. Ze trekt van Vijfheerenlanden tot aan Vinkeveen en van de Gelderse Vallei tot aan het Rivierenland. Ze laat zien hoe prachtig de natuur in onze regio is en wat er allemaal te doen is wandelend of per fiets. Ook voor een gezellig dagje uit met de kinderen. De afleveringen zitten dan ook bomvol met inspirerende tips om eropuit te gaan!

Zaterdag 15 juni – Aflevering 1

Vijfheerenlanden, het nieuwe stuk Utrecht is een rijk en afwissend landschap waarin water een hoofdrol vervult. Deze reis begint bij een oude dijkdoorbraak, het Wiel van Schoonrewoerd en als rode draad door het verhaal volgen we de Diefdijk en de Lekdijk. Langs deze dijken staan boerderijen met boomgaarden en weideland. De oude bomen geven beschutting aan vele vogels zoals deze prachtige steenuil. Veel van de graslanden zijn rijk aan bloemen en kruiden waardoor het land een lust voor het oog is.

In andere afleveringen bezoekt Evelien onder andere Elst, Amerongen, Vinkeveense Plassen, de Gelderse Vallei, Abcoude en Schalkwijk.

De serie is mede mogelijk gemaakt door: K.F. Heinfonds, Staatsbosbeheer, Provincie Utrecht, Routebureau Utrecht, Recreatie Midden-Nederland, Landschap Erfgoed Utrecht.

Mijn Mooiste Plek is vanaf 15 juni tot en met 27 juli iedere zaterdag te zien op RTV Utrecht. Ook is het programma terug te kijken via ┬╗rtvutrecht.nl/gemist.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.