De toezichthouders van Recreatie Midden-Nederland zijn gastheer en eerste aanspreekpunt voor bezoekers aan de recreatiegebieden en -plassen. De toezichthouders van Recreatie Midden-Nederland zijn tevens Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). De BOA voorziet de recreanten van informatie en houdt toezicht op de recreatieterreinen.

De BOA’s van Recreatie Midden-Nederland hebben zeer uiteenlopende werkzaamheden. Het houden van toezicht op de recreatieterreinen, fietspaden, wandelpaden, terreinen van Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer en op het water (de Loosdrechtse Plassen en de Vinkeveense Plassen), evenementenbegeleiding, begeleiding recreatiedrukte, vermissingen en het verlenen van eerste hulp. Al deze werkzaamheden vragen specialistische kennis en vaardigheden waarvoor de BOA’s jaarlijks verschillende opleidingen bij de politie en andere organisaties volgen. De uitrusting is hierop afgestemd. Zij werken veel samen met andere terreinbeheerders en politie. De BOA’s vallen onder Domein 2 van Milieu en Welzijn en kunnen indien nodig verbaliserend optreden.

Meldpunt Toezicht

Wilt u een gevaarlijke of verdachte situatie, een overtreding, milieuschade of andere situatie melden, welke u gezien of gehoord heeft op één van onze terreinen en waarover u onze toezichthouders wilt informeren of waarschuwen?

Maak dan een melding via ons Meldpunt Toezicht:

Meldpunt Toezicht

Vragen/meldingen Corona-maatregelen

Het Meldpunt Toezicht is niet bedoeld voor vragen of meldingen m.b.t. maatregelen rondom Corona/Covid19-virus.

Voor informatie over relevante informatie en actuele zaken m.b.t. onze terreinen kunt u terecht op onze »Informatiepagina Coronavirus.

Contact

Buiten kantooruren kunt u voor niet-spoedeisende calamiteiten en meldingen bellen met de politie 0900-8844. Zij verbinden u dan door met de dienstdoende BOA van Recreatie Midden-Nederland.

Voor spoedeisende calamiteiten en noodgevallen belt u het alarmnummer 112.