18-09-2018

Jubileumjaar met glans afgesloten

MAARSSEN – Strandbad Maarseveense Plassen in Maarssen heeft vorige week het seizoen met glans afgesloten. Het Strandbad, eigendom van Recreatieschap Stichtse Groenlanden, trok tijdens de zomermaanden bijna 128.000 bezoekers, mede dankzij het mooie weer. Ook de evenementen, die op het terrein van het Strandbad werden georganiseerd, werden door vele duizenden mensen bezocht. In de afgelopen jaren kwamen gemiddeld 80.000 tot 100.000 badgasten naar het Strandbad. Daarmee gaat 2018 de boeken in als één van de meest succesvolle jaren in het 50 jarig bestaan van het Strandbad.

Jubileumjaar

Het Recreatieschap heeft het Strandbad voorafgaand aan het seizoen een grondige facelift gegeven. De entree aan de zuidkant is gerenoveerd, een nieuw speeltoestel geplaatst en het Strandbad is aangekleed met nieuwe vlaggen en banieren. Met deze metamorfose vierde het Strandbad haar 50 jarig jubileum. Tijdens het zomerseizoen werden diverse kinderactiviteiten georganiseerd, ter gelegenheid van het jubileum.

Eerder en langer open bij mooi weer

Op zaterdag 21 april is het Strandbad open gegaan voor publiek en op 9 september was het seizoen voorbij. Het is nog niet bekend wanneer precies het Strandbad in april 2019 open gaat. “We denken daar over na,” zegt Trude Leeuwis, terreinbeheerder bij Recreatie Midden-Nederlanden, die het Strandbad voor het Recreatieschap onderhoud en beheert. “Binnen ons team zoeken we naar een manier, om makkelijker in te kunnen spelen op mooi voorjaars- en najaarsweer. Dat we eerder in april klaar zijn en open kunnen, als de zomer vroeg begint, en dat we na de zomer eventueel het seizoen zouden kunnen verlengen, als het mooie weer aanhoudt.” Dat heeft consequenties voor onder meer onze seizoenskrachten en de planning van diverse werkzaamheden. “We willen flexibel zijn, maar het toezicht en de inrichting moeten wel goed geregeld zijn, als je open gaat.”

Voor meer informatie, zie »www.maarsseveenseplassen.nl.