Strijkviertel

Waarschuwing Blauwalg plas Strijkviertel

Voor de plas Strijkviertel is met ingang van 6 augustus 2020 een blauwalg waarschuwing van kracht. Blauwalg kan huidirritaties en/of maag- en darmklachten veroorzaken.

Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. U mag er wel zwemmen, u moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid (bijvoorbeeld in het geval van algenbloei). Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.

Het zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd, kijk voor de actuele stand van zaken op alle zwemwaterlocaties op de website: »www.zwemwater.nl

Algemeen

De plas Strijkviertel is een recreatiegebied waar duizenden mensen per jaar recreëren. De plas is geschikt voor zwemmen, surfen en vissen vanaf de steigers. In het omliggende terrein is het heerlijk sporten, zonnen, wandelen, picknicken etc. Rondom de plas is een fiets- en wandelpad aangelegd. Ook vinden er in dit gebied evenementen plaats.

Let op!

De oevers met de grasbetonstenen zijn niet bedoeld voor zwemmers. De randen van de betonstenen zijn scherp en via deze oeverbescherming het water in gaan, is op eigen risico. De aanwezige stranden zijn wel voor zwemmers bedoeld, die hier veilig het water in kunnen gaan.

Honden

Van 1 september tot 1 april mogen honden los lopen op Strijkviertel. De honden dienen wel onder appel te staan van de baas en mogen niet op het strand komen.  De hondenpoep moet worden opgeruimd en moet worden gedeponeerd in de afvalbakken.

Honden binnen de strandzone én zwemmen met honden in de zwemzone is verboden.

Voorzieningen

Er is een parkeerplaats, toiletgebouw en snackwagen aanwezig.

Activiteiten

Het terrein is uitermate geschikt voor diverse sportactiviteiten, zwemmen, zonnen, wandelen, picknicken etc. De plas op het terrein is geschikt voor zwemmen, surfen en vissen. Strand en ligweiden, parkeerplaats, toiletgebouw en snackwagen zijn aanwezig. Rondom de plas is een fiets- en wandelpad aangelegd. In de zomer is vooral het strand erg druk bij hoge temperaturen.

 

Recreatieschap Recreatieschap Stichtse Groenlanden
Gemeente Utrecht
Oppervlakte 20,6 ha, waarvan 16 ha water
Kenmerken Parkeerterrein
Toiletgebouw
Horeca
Zwemwater
Strand
Zonneweiden
Wandel/fietspaden
Activiteiten Zwemmen
Zonnen
Dagkamperen met een tent
Wandelen
Picknicken