17-04-2019

Zonnige start van het seizoen

MAARSSEN – Strandbad Maarseveense Plassen in Maarssen opent zaterdag 20 april haar deuren. Daarmee start het strandbad het seizoen met een zonnig Paasweekend, volgens de weersvoorspellingen. Het strandbad is tot en met 15 september dagelijks geopend van 9.00u tot 18.00u.

Vorig jaar zorgde Recreatieschap Stichtse Groenlanden, eigenaar van het strandbad, voor een facelift van het strandbad en de entree aan de zuidkant. Mede vanwege haar 50-jarig jubileum werd het strandbad opgefrist en werd een nieuw speeltoestel geplaatst. In de afgelopen weken is door de medewerkers van het strandbad hard gewerkt om het bad, stranden, speeleiland en omliggende voorzieningen klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de montage van een nieuwe glijbaan en worden de vlaggen en banieren opgehangen.

Of het seizoen net zo succesvol wordt als 2018 is afwachten. Vorig jaar kwamen tijdens de zomermaanden bijna 128.000 bezoekers naar het strandbad, mede dankzij het mooie weer. Normaal ligt het jaarlijks gemiddelde tussen de 80.000 en 100.000 bezoekers. Ook de evenementen, die op het terrein van het strandbad worden georganiseerd, worden door vele duizenden mensen bezocht.

Onderhoud, beheer en toezicht van het strandbad en de Maarsseveense Plassen worden uitgevoerd door Recreatie Midden-Nederland.

Voor meer informatie, zie »www.maarsseveenseplassen.nl.