14-04-2022

Zaterdag 23 april gaan de deuren weer open van het Strandbad Maarsseveense Plassen. Het Strandbad is tot oktober dagelijks open van 9:00 uur tot 18:00 uur en bij een constante temperatuur hoger dan 25 graden zelfs tot 19:00 uur.

De ruime ligweides liggen er weer mooi bij en de vele voorzieningen zoals het speeleiland met twee waterglijbanen en een waterdoolhof zijn klaar voor een nieuw zomerseizoen. Nieuw is het springkussen, dat met 9 bij 11 meter bijna tweemaal zo groot is als het vorige exemplaar. Dat biedt dus dubbel zoveel springplezier. Voor de allerkleinsten zijn de kleuterbadjes en piratenbootjes in gereedheid gebracht. Ook de dagcamping is weer als vanouds beschikbaar.

Dagkaarten en abonnementen

Een dagkaart voor het strandbad bedraagt € 5,50 voor volwassenen. Jeugd (3-18) betaalt € 3,50 en kinderen van 0-2 jaar kunnen gratis naar binnen. Een bezoek na 16.00 uur kost € 3,50. Deze tarieven gelden ook voor het naturistenstrand. Dagkaarten en abonnementen kunnen vanaf 20 april online worden besteld via www.ticketsstrandbad.nl. De dagkaarten zijn niet aan een datum gebonden en kunnen op elke gewenste dag worden gebruikt. Het is niet mogelijk met contant geld aan de kassa te betalen. Voor dagkaarten en abonnementen voor de dagcamping is vooraf contact nodig met de beheerder via telefoonnummer 030 2610186 of info@maarsseveenseplassen.nl.

Waterkwaliteit en veiligheid

De kwaliteit van het water is goed en wordt in de zomer regelmatig gecontroleerd. Er liggen drijflijnen op 60-80 cm en 115-135 cm. Toezichthouders houden een oogje in het zeil. Ook is er een EHBO-post aanwezig.

Bereikbaarheid

Het strandbad heeft twee hoofdentrees. De ingang Zuid bevindt zich aan de Herenweg 53 in Maarssen. Het gratis parkeerterrein biedt plaats aan circa 2000 auto’s. De ingang Noord, ook de ingang voor het naturistenstrand, is bereikbaar vanaf de Westbroekse Binnenweg.