10-06-2020

Toegangskaarten vooraf online reserveren

UTRECHT – Het Strandbad Maarsseveense Plassen opent aanstaande vrijdag 12 juni om 9.00 uur haar deuren. Door de Coronacrisis is het Strandbad noodgedwongen gesloten geweest. Inmiddels zijn de voorwaarden en regels om open te gaan bekend en heeft recreatieschap Stichtse Groenlanden alle noodzakelijke maatregelen en voorzieningen getroffen om veilig het Strandbad open te stellen voor publiek. De belangrijkste maatregel is, dat bezoekers vooraf via een website toegangskaarten moeten kopen. Het is dit jaar niet mogelijk om aan de kassa kaarten te kopen. Ook de verkoop van abonnementen en tien-badenkaarten is niet mogelijk. De dagcamping op het Strandbad blijft dit seizoen gesloten.

Maatregelen

Vanwege veiligheid en gezondheid worden er minder bezoekers toegelaten dan onder normale omstandigheden. Via een online ticketservice moeten bezoekers vooraf een toegangskaart kopen. Er is per dag een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De toegangskaarten worden bij de ingang via mobiele telefoon gescand door medewerkers van het Strandbad die, evenals de lifeguards, speciale hesjes dragen. Bij de entree is belijning aangebracht, zodat bezoekers en medewerkers minimaal 1,5 meter afstand houden. De toiletten op het Strandbad zijn geopend en er zijn handzeep-dispensers beschikbaar bij de toiletgebouwen. Het toilet op het speeleiland is wel gesloten, omdat hier de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden.

Openingstijden

Het Strandbad is vanaf vrijdag 12 juni geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Op dagen dat de temperatuur hoger is dan 25 graden blijft het Strandbad open tot 19.00 uur.

Tarieven 2020

De tarieven voor de toegangskaarten zijn dit jaar noodgedwongen verhoogd, sinds jaren. Deze verhoging is nodig om de extra kosten voor de veiligheidsmaatregelen en de online ticketservice te dekken. Volwassenen (vanaf 12 jaar) betalen voor een dagkaart € 7,00 en jeugd (2 t/m 11 jaar) € 5,00. Deze tarieven gelden ook voor een dagkaart voor het naturistenstrand. Voor een bezoek na 15.30 uur betaalt men € 4,00 en na 17.30 uur € 2,75 (als het Strandbad is geopend tot 19.00 uur). Voor (school)groepen is de toegangsprijs op aanvraag.

Online verkoop

Er worden geen toegangskaarten aan de kassa verkocht. Het recreatieschap moet het aantal bezoekers kunnen reguleren en voorkomen dat er teveel bezoekers tegelijk bij de entree staan. Toegangskaarten moeten vooraf worden besteld via »www.ticketsstrandbad.nl. Deze link staat ook vermeld op de website van het Strandbad en op Facebook en Instagram.
Er zijn aparte toegangskaarten voor Strandbad Zuid (ingang Herenweg), Strandbad Noord (ingang Westbroekse Binnenweg) en het naturistenstrand, om de spreiding van bezoekers te stimuleren. Bezoekers kunnen vervolgens wel gebruik maken van alle faciliteiten op het Strandbad. Ook voor baby’s (gratis toegang) moet een ticket worden geboekt. Als het maximaal aantal beschikbare kaarten op een bepaalde dag is gereserveerd dan kunnen bezoekers later op de dag kijken of er alsnog kaarten beschikbaar komen.

Zie ook: »www.maarsseveenseplassen.nl