17-03-2021

Deze week lanceert Mattino de nieuwe videoclip bij zijn single ‘Ik weet het niet’. De clip is opgenomen in het door Mattino mede-geïnitieerde Wilgenlabyrint bij de Nedereindse plas. De tekst is oorspronkelijk een knipoog naar z’n eigen tekortkomingen maar rond de verkiezingen weer even heel actueel.

Mattino nam het initiatief voor het labyrint van IJsselstein in 2003. Wilgenkunstenaar Jan van Schaik bedacht het ontwerp en 400 schoolkinderen hebben de wilgen van het labyrint geplant. Duizenden knotwilgjes zijn intussen uitgegroeid tot een pad van 500 meter dat ieder jaar door tientallen vrijwilligers wordt gesnoeid.
Een labyrint staat symbool voor het levenspad. Het ingenieuze patroon laat je steeds recht op het centrum aflopen, “je levensdoel” of misschien zelfs “de dood”, maar vlak voordat je daar bent, maak je een scherpe bocht en leidt het pad je weer een totaal andere kant op.

In de clip zie je mij helemaal alleen een moeizame weg snoeien op mijn “levenspad” totdat ik geholpen wordt door een club vrienden. Samen snoeien we binnen de kortste keren het hele labyrint en hebben we weer iets meer ‘zicht op het leven’. Het was geweldig om opnames met een drone te kunnen maken en nu eindelijk eens goede foto’s vanuit de lucht te hebben. Het labyrint van IJsselstein ligt prachtig aan het water van de Nedereindse Plas en ik raad iedereen aan er eens te gaan kijken”.

»Bekijk de clip

»Locatie labyrint