08-03-2018

Op woensdag 7 maart heeft groep 8 van ’t Palet, locatie Bollenstein, uit Maarssen in het kader van Boomfeestdag, knotwilgen gesnoeid bij de grote plas van de Maarsseveense Plassen.

’t Palet kwam met een flinke groep van 26 leerlingen naar de Maarsseveense Plassen. Hier werden ze ontvangen door opzichter Theo van Schie en vakkracht Harry Kranenbrug. Na een korte inleiding over het gebied kreeg de groep instructies over het snoeien en veilig werken.

Met veiligheidshelm op en handschoenen ging de groep enthousiast aan de slag. De groep trof een bijzonder mooie lente dag wat het werken buiten natuurlijk extra leuk maakte.

Aan het eind van de morgen waren alle knotwilgen weer gesnoeid.

Als dank voor hun inzet ontvingen de leerlingen van de gemeente de Schatkaart van Stichtse Vecht (een kaart met bijzondere plekken voor buitenactiviteiten) en van Recreatieschap Stichtse Groenlanden een zomerbloeiende heester om thuis in de tuin te planten.

Boomfeestdag is een landelijk initiatief en wordt lokaal georganiseerd door de gemeente (in dit geval gemeente Stichtse Vecht) in samenwerking met terreineigenaren en vrijwilligersgroepen. Recreatieschap Stichtse Groenlanden werkt mee aan de Boomfeestdag door het beschikbaar stellen van een werklocatie, gereedschappen en begeleiding.