11-09-2017

Vanaf 18 september werkt Recreatieschap Stichtse Groenlanden aan de renovatie van de entree van het Strandbad van de Maarsseveense Plassen. Meer groen en nieuwe faciliteiten maken de ingang aantrekkelijker en veiliger. De werkzaamheden duren tot eind 2017. Horeca, het kinderdagverblijf en de parkeerplaats blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar.

De entree van het Strandbad van de Maarsseveense Plassen is zichtbaar verouderd en renovatie is nodig. Het Recreatieschap Stichtse Groenlanden ontwikkelt daarom een promenade voor de ingang van het strandbad. Op het plein voor het pannenkoekenrestaurant komt een nieuwe inrichting en verharding met daarin opgenomen een fontein (bedriegertjes) om in te spelen. Nieuwe hekken zorgen voor een betere doorgang bij binnenkomen en weggaan. Verder krijgt het kassagebouw een nieuw aanzien en wordt de fietsenstalling verplaatst. Ook laat het recreatieschap op het parkeerterrein nieuwe paaltjes plaatsen op strategische plaatsen, voor betere veiligheid bij het halen en brengen van kinderen voor het kinderdagverblijf.

Uitvoering
Het renovatieproject wordt uitgevoerd door aannemer Van Wijk uit Nieuwegein in opdracht van Recreatie Midden-Nederland, waarvan Recreatieschap Stichtse Groenlanden partner is.

Over Maarsseveense Plassen
Maarsseveense Plassen is een uniek gebied voor recreatie, (water)sport en outdoor activiteiten.
Het gebied biedt vele recreatiemogelijkheden: zwemmen, surfen, duiken, vissen, skeeleren, trimmen, wandelen, fietsen, paardrijden of op survival gaan. Het terrein omvat een vrij toegankelijk buitengebied en een afgebakend deel – het Strandbad – met ligweiden, strand en speeleiland dat is geopend van april tot en met september.

TOP
Vanaf juli is Maarsseveense Plassen ook een Toeristisch Overstappunt (TOP). Dit is een startpunt waar recreanten de auto kunnen achterlaten om vandaar bewegwijzerde wandel- en fietsroutes te volgen. Ook is er op de TOP informatie te vinden van toeristische punten in de directe nabijheid.

>> Meer weten?