Oortjespad

Op het Oortjespad is een unieke kinderboerderij. Uniek, omdat de kinderboerderij midden tussen de weilanden ligt. Naast de kinderboerderij beschikt recreatiegebied Oortjespad over een peuterbadje, een visplas, speelweiden met speeltoestellen, ruime parkeergelegenheid, een (onbewaakte) fietsenstalling en toiletgebouwen.

Vanaf de uitkijktoren heb je een mooi uitzicht over Oortjespad en het omliggende gebied. Helaas is de uitkijktoren (van Stichting Kamerik op de Kaart) tijdelijk afgesloten in verband met de veiligheid.

Kinderboerderij Oortjespad is sinds 1 januari 2020 in handen van Buitenplaats Kameryck. Buitenplaats Kameryck zorgt voor het beheer en onderhoud van de kinderboerderij.
»Meer informatie en openingstijden

TOP Oortjespad
TOP staat voor Toeristisch Overstappunt: een knooppunt waar diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen.

Vissen
Met de juiste papieren is het wel toegestaan een hengeltje uit te gooien in visplas de Eend. Een stevige steiger maakt het viswater bereikbaar, ook voor mensen in een rolstoel.
Voor meer informatie visplas.nl of visplanner.nl.

Kunstwerk ‘Schuilplaats voor Anas penelope’
Sinds 2008 drijft er een kunstwerk op Eend: “Schuilplaats voor Anas penelope”. Dit kunstwerk heeft de vorm van een hoge kerk en verwijst naar de voormalige schuilkerk van Teckop. Deze waarschijnlijk houten kerk vertoonde opvallende gelijkenis met kerkjes in Scandinavië, zoals bijvoorbeeld het kerkje in Budir te IJsland.
Het kerkje is een symbolische schuilplaats voor de Anas penelope, de Smient. Dit is een soort eend die hier vanuit o.m. Scandinavië veelvuldig komt overwinteren.

Horeca
Op Oortjespad vindt u ook de accommodatie Kameryck, met onder andere een Pitch & Putt baan, restaurant en evenementenlocatie.
»Meer informatie

Honden
Honden zijn welkom, indien aangelijnd.

 

Recreatieschap Recreatieschap Stichtse Groenlanden
Gemeente Woerden
Oppervlakte 17 ha
Kenmerken Parkeerterreinen
Fietsenstalling (onbewaakt)
Kinderboerderij
Peuterbadje
Visplas
Restaurant
Activiteiten Wandelen
Fietsen
Vissen
Zwemmen (peuterbadje)

Recreatieterrein Oortjespad
Oortjespad 1
3471 HD Kamerik