22-09-2017

‘WOOD’ mogelijk nieuwe exploitant recreatiegebied Strijkviertel

» Recreatieschap Stichtse Groenlanden heeft een geschikte kandidaat gevonden, voor de ontwikkeling en exploitatie van een recreatieve voorziening met horeca bij recreatieplas » Strijkviertel in Utrecht. Op advies van de selectiecommissie heeft het recreatieschap gekozen voor het voorstel ‘WOOD’, van initiatiefnemer Huub van de Vecht. Het voorstel omvat een a-la-carte restaurant met klimbos, ongemotoriseerde wateractiviteiten en een buitenspeeltuin.

De bouw en exploitatie van ‘WOOD’ wordt uitgevoerd door Brothers Horeca Groep (BHG). Deze horecagroep van de broers Rob en Marco Peek exploiteert negen locaties in Bunnik en Utrecht. BHG krijgt nu het eerste recht op onderhandelingen met het recreatieschap. Als beide partijen tot overeenstemming komen, dan kunnen de plannen verder worden uitgevoerd. De onderhandelingen moeten resulteren in een erfpachtovereenkomst. Daarna kan de bouw van de ‘horeca-plus’ voorziening bij Strijkviertel worden voorbereid en gerealiseerd, met duurzaamheid als uitgangspunt.

“Met de keuze voor ‘WOOD’ gaan wij voor een overeenkomst met een ervaren partij, die heeft bewezen nieuwe initiatieven in horeca en recreatie succesvol van de grond te krijgen. Het voorstel ‘WOOD’ is goed onderbouwd en past ook bij de locatie Strijkviertel”, zegt Herman Geerdes, voorzitter van het recreatieschap. “Zonder de andere kandidaten te kort te doen, menen wij dat we een partij aan tafel hebben, die voor een lange termijn een aantrekkelijke horeca- en recreatievoorziening kan bieden aan inwoners en bezoekers van Utrecht.”