30-05-2018

RTV Utrecht gaat op zoek naar de mooiste plekken in de regio

Vanaf zondag 10 juni zendt RTV Utrecht het derde seizoen van het televisieprogramma Mijn Mooiste Plek uit. In de zesdelige televisieserie nemen kijkers presentatrice Evelien de Bruijn mee naar hun mooiste plek in de provincie Utrecht. Dit levert verrassende ontmoetingen op met bijzondere mensen in de prachtigste landschappen die de regio rijk is. Naast de bezoeken aan diverse gebieden en landschappen in onze regio is in iedere aflevering ook een boswachter te zien. Zij laten via een vlog delen van natuurgebieden zien die niet altijd open zijn voor het publiek!

Mijn Mooiste Plek laat zien hoe prachtig de natuur in onze regio is en wat er allemaal te doen is wandelend of per fiets. Ook voor een gezellig dagje uit met de kinderen. De afleveringen zitten dan ook bomvol met inspirerende tips om eropuit te gaan!

Zondag 10 juni – Aflevering 1:
Natuur in de wijk vindt u in het prachtige Vlinderhof in het Máximapark. Bewoners van Leidsche Rijn hebben zich verenigd en hebben het voor elkaar gekregen om een indrukwekkende tuin te laten ontwerpen door de wereldberoemde tuinarchitect Piet Oudolf. En alhoewel de winter inmiddels ruim voorbij is, bent u misschien alweer vergeten dat er dit jaar geschaatst kon worden, ook in het natuurgebied het Leersumse Veld.

Zondag 17 juni – Aflevering 2:
Het Krommerijnpad is een prachtig wandelpad langs de Krommerijn dat loopt van Utrecht tot Wijk bij Duurstede. In 2014 is deze wandelroute nog bekroond als Leukste Wandelroute van Nederland. Evelien laat zich verrassen door het prachtige gevarieerde landschap. In de provincie wordt constant gewerkt aan nieuwe natuur, zo ook bij IJsselstein. Het nieuw aangelegde bos is jong maar nu al een prachtige plek om te wandelen.

De serie is mede mogelijk gemaakt door: provincie Utrecht, kfHein fonds, Staatsbosbeheer, Recreatie Midden-Nederland en IVN.

Mijn Mooiste Plek is vanaf 10 juni tot en met 15 juli iedere zondag en zaterdag daarna te zien op RTV Utrecht. Ook is het programma terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist. Meer informatief over het programma en uitgaanstips zijn te vinden op »www.rtvutrecht.nl/plek

»RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.