Nedereindse Plas

De plas in ontwikkeling
Momenteel wordt de plas gesaneerd. De sanering zal  nog enkele jaren duren. Na de stabiele afwerking van de onderwatertaluds zal onderzocht worden in hoeverre de Nedereindse Plas geschikt is voor waterrecreatie. Daarna kan worden gestart met de herinrichting van het terrein voor zowel intensieve als extensieve recreatiemogelijkheden.

Wel kan het terrein gedurende het hele jaar gebruikt worden voor wandelen, fietsen en andere vormen van landrecreatie. Ook is de oeverzwaluwwand, welke met  behulp van sponsorgelden is gerealiseerd, te bezoeken.

Cursussen skiën en snowboarden
Een prominente en leuke voorziening op het terrein is de kunstskibaan (een onoverdekte borstelbaan), die aangelegd is op de Ski-heuvel. Op de vier banen kan men gedurende een groot deel van het jaar skiën, snowboarden en lessen nemen.
www.skipistenieuwegein.nl

Wielrennen, skeeleren en mountainbiken
Op de wieler heuvel is in april 2005 het wieler- en skeelercentrum Nedereindse Berg afgerond. Er is een asfaltparkoers aangelegd van bijna 2,5 km, met een hoogteverschil van ca. 17 meter. Tevens is een skeelerovaal van 330 meter gerealiseerd en een mountainbiketraject uitgezet.
www.nedereindseberg.nl

Filmpje van de moutainbikeroute bij de Nedereindse Berg

Recreatieschap Recreatieschap Stichtse Groenlanden
Gemeente Utrecht
Oppervlakte 100 ha
Kenmerken Parkeerterreinen
Toiletgebouw (buiten gebruik)
Picknicktafels
Horeca tijdens openingstijden skipiste
Wieler- en skeelerbaan
mountainbikeparcours
Skihelling
Activiteiten Fietsen
Wandelen
Skeeleren
Joggen
Vissen