MTB vignet verplicht op routes in de Heuvelrug

Voor het mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug zijn een tiental speciaal aangelegde routes beschikbaar. Mountainbiken is alleen toegestaan op daartoe aangewezen en gemarkeerde paden en fietspaden, daarbuiten is mountainbiken op wandelpaden en ruiterroutes niet toegestaan. Wie gebruik wil maken van de MTB-routes moet in het bezit zijn van een jaarvergunning, die bestaat uit een vignet die op de fiets, de helm of elders moet worden aangebracht. Het vignet moet op verzoek getoond kunnen worden. Art 461 is van toepassing.

Het mountainbikevignet is verplicht voor de mountainbikeroutes Rhenen, Kwintelooijen, Amerongen, Leersum, Hoge Ginkel, Zeist, Continental-Austerlitz en voor de route Lage Vuursche.

Distributeurs

De MTB vignetten Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zijn voor distributeurs te bestellen per 50 stuks, of een veelvoud daarvan. Voor bestellingen en vragen kunt u mailen naar: »MTB@recreatiemiddennederland.nl. Ook kunnen bedrijven die distributeur willen worden zich via dit e-mailadres aanmelden.

Particulieren

Particulieren kunnen deze vignetten uitsluitend kopen bij de verschillende distributeurs/verkooppunten in het gebied. De verkoopprijs voor het vignet is € 7,50 per jaar. Van deze opbrengsten worden de mountainbike routes aangelegd en onderhouden.

» Actuele verkooppunten 2019

Voor vragen kunt u mailen naar: »MTB@recreatiemiddennederland.nl en voor meer informatie kunt u terecht op de website: »www.mtb-utrechtseheuvelrug.nl