Mountainbiken in de regio Utrecht

Voor het mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug zijn een aantal speciaal aangelegde routes beschikbaar. Mountainbiken is alleen toegestaan op daartoe aangewezen en gemarkeerde paden en fietspaden, daarbuiten is mountainbiken op wandelpaden en ruiterroutes niet toegestaan. Wie gebruik wil maken van de MTB-routes moet in het bezit zijn van een jaarvergunning, die bestaat uit een vignet die op de fiets, de helm of elders moet worden aangebracht. Het vignet moet op verzoek getoond kunnen worden (Art 461 is van toepassing).

Het vignet is verplicht voor de mountainbikeroutes Rhenen, Kwintelooijen, Amerongen, Leersum, Hoge Ginkel, Zeist, Continental-Austerlitz en voor de route Lage Vuursche.

Routes
Kijk voor informatie en actuele routes, opstappunten, zwaarte, hoogtemeters en lengte van de routes op »mtb-utrechtseheuvelrug

MTB vignet
De mountainbikeroutes op de Utrechtse Heuvelrug zijn aangelegd met subsidiegeld en veel inzet van lokale vrijwilligers. Het onderhoud van de routes vergt veel tijd en geld. Gebruikers dragen met een vignet bij aan de instandhouding van de routes en aanleg van nieuwe routes. Particulieren kunnen deze vignetten uitsluitend kopen bij de verschillende distributeurs/verkooppunten in het gebied.

Het vignet kost 7,50 euro en is een (kalender)jaar geldig op de routes die op vermeld staan op »mtb-utrechtseheuvelrug

» Lijst verkooppunten MTB-vignetten 20220615 Lijst verkooppunten MTB 20222022

Let op: de openingstijden kunnen afwijken als gevolg van de coronamaatregelen

»Gedragsregels

Voor vragen kunt u mailen naar »MTB@recreatiemiddennederland.nl
Het is op dit moment niet mogelijk om u aan te melden als verkooppunt.