Markus Pos

Eiland Markus Pos ligt tussen de Tweede en Derde plas in Loosdrecht.

Markus Pos is bij veel watersportliefhebbers geliefd. Het eiland is in 1977 aangelegd en is 1,75 ha groot. Marcus Pos behoort tot een reeks van algemeen toegankelijk eilanden in de Loosdrechtse plassen. Naast deze vijf eilanden is er ook het eiland Robinson Crusoë wat toegankelijk is voor gehandicapte watersporters.

Aanmeren
Aan de noordkant van het eiland en aan steigers zijn ligplaatsen. Aan de grote steiger kunnen aan beide kanten boten afmeren. Indien aangemeerd mag men op Markus Pos drie achtereenvolgende nachten aan boord verblijven. Het eiland heeft daarnaast ook een strand en er zijn speel- en ligweiden en sanitaire voorzieningen.

Toegankelijk
Om zowel de natuurlijke als recreatieve waarden van het eiland te versterken, heeft Marcus Pos een aanzienlijke facelift ondergaan. Een deel van het eiland is opnieuw ingericht. Uitgegroeid hout is verwijderd en de speel- en ligweiden zijn meer toegankelijk gemaakt. Voor nieuwe zichtlijnen zijn bomen gekapt en struiken geplant. En er is een (schouw)pad langs het riet gekomen om het onderhoud te verbeteren.

Recreatie
Marcus Pos heeft een halfrond zandstrand aan de zuidzijde van het eiland. In 2014 zijn op het eiland de speelvoorzieningen verbeterd en nieuwe, natuurlijke speeltoestellen geplaatst. Voor kinderen is er een waterpomp, zijn er stapstenen en een klimtoestel. Op het houten platform hebben bezoekers een fraai uitzicht over de plassen.

Voorzieningen 
Aanlegplaatsen aan de noordkant van het eiland in een havenkom en aan steigers, speel- en ligweiden, strand, sanitair, bossages, afvalcontainers.

Capaciteit
32 ligboxen, aangegeven door achterpalen op een afstand van 6,50 m uit de oever of steiger. 55 meter steiger, waar aan weerskanten grotere boten kunnen afmeren.

Overnachten
Aan het eiland mag gedurende 3 achtereenvolgende nachten op de boot overnacht worden.

Honden moeten worden aangelijnd.

Recreatieschap Plassenschap Loosdrecht e.o.
Gemeente Wijdemeren
Oppervlakte 1,75 ha
Kenmerken Eiland
Speel- en ligweiden
Strand
Steigers
Toilet
Speelvoorzieningen
Aanlegplaatsen
Activiteiten Zwemmen
Afmeren
Overnachten