Markus Pos

Eiland Markus Pos ligt tussen de Tweede en Derde plas in Loosdrecht.

Markus Pos is bij veel watersportliefhebbers geliefd. Het eiland is in 1977 aangelegd en is 1,75 ha groot. Marcus Pos behoort tot een reeks van algemeen toegankelijk eilanden in de Loosdrechtse plassen. Naast deze vijf eilanden is er ook het eiland Robinson Crusoë wat toegankelijk is voor gehandicapte watersporters.

Aanmeren
Aan de noordkant van het eiland en aan steigers zijn ligplaatsen. Aan de grote steiger kunnen aan beide kanten boten afmeren. Indien aangemeerd mag men op Markus Pos drie achtereenvolgende nachten aan boord verblijven. Het eiland heeft daarnaast ook een strand en er zijn speel- en ligweiden en sanitaire voorzieningen.

Recreatie
Marcus Pos heeft een halfrond zandstrand aan de zuidzijde van het eiland. Voor kinderen is er een waterpomp, zijn er stapstenen en een klimtoestel. Op het houten platform hebben bezoekers een fraai uitzicht over de plassen.

Voorzieningen 
Aanlegplaatsen aan de noordkant van het eiland in een havenkom en aan steigers, speel- en ligweiden, strand, sanitair, bossages, afvalcontainers.

Capaciteit
32 ligboxen, aangegeven door achterpalen op een afstand van 6,50 m uit de oever of steiger. 55 meter steiger, waar aan weerskanten grotere boten kunnen afmeren.

Overnachten
Aan het eiland mag gedurende 3 achtereenvolgende nachten op de boot overnacht worden.

Honden moeten worden aangelijnd.

Paalkamperen
Het is sinds 2018 mogelijk om te paalkamperen op de eilanden Markus Pos en Meent op de Loosdrechtse Plassen. De volgende regels zijn hierbij van kracht:
1. het paalkamperenseizoen loopt van 1 april tot 1 november;
2. paalkamperen is slechts toegestaan met trekkerstenten voor 1-3 personen;
3. paalkamperen is alleen toegestaan op de eiland Meent en Marcus Pos;
4. op de eilanden Meent en Marcus Pos kunnen maximaal 2 kampeerveldjes aangewezen, waarbij binnen een straal van 10 meter vanaf de kampeerpaal maximaal 3 trekkerstentjes geplaatst mogen worden;
5. gedurende het kampeerseizoen geldt een verbod voor honden op de kampeerveldjes.

Op de overige eilanden is kamperen NIET toegestaan.

 

Recreatieschap Plassenschap Loosdrecht e.o.
Gemeente Wijdemeren
Oppervlakte 1,75 ha
Kenmerken Eiland
Speel- en ligweiden
Strand
Steigers
Toilet
Speelvoorzieningen
Aanlegplaatsen
Activiteiten Zwemmen
Afmeren
Overnachten (3×24 uur)