Het Kromme Rijnpad

Wandelroute
Lengte: 29 km
Start: Utrecht of Wijk bij Duurstede

Het Kromme Rijnpad is een bewegwijzerde wandelroute (niet toegankelijk voor fietsers) van 29 km tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede, die grotendeels de loop van de Kromme Rijn volgt. De route is in beide richtingen te volgen.
De route gaat niet alleen over een oud jaagpad, maar ook door karakteristieke dorpen, steden én over nieuw aangelegde paden. Er zijn zelfs speciaal een aantal ontbrekende wandelverbindingen gerealiseerd om het wandelen langs de Kromme Rijn mogelijk te maken. De aanleg van deze paden maakte deel uit van een groter project waarin de aanleg van natuurvriendelijke oevers en natuurontwikkeling langs de rivier centraal staan.
Wandelen langs de Kromme Rijn betekent genieten van statige oude landgoederen, van prachtige boomgaarden, van natuurvriendelijke oevers waar flora en fauna welig tiert en natuurlijk vooral van een prachtige slingerende rivier. U zult verrast zijn door de rust en de schoonheid van het Kromme Rijngebied, midden in ons drukke land.
Het wandelpad is over de gehele lengte in twee richtingen bewegwijzerd en ook beschreven in een routegids. De gids is verkrijgbaar bij VVV Wijk bij Duurstede of hieronder digitaal te downloaden.

Op twee plaatsen, in Wijk bij Duurstede en in Utrecht (Amelisweerd), zijn grote informatiepanelen geplaatst die een overzicht geven van de gehele route. Op zeven plekken zijn kleine panelen geplaatst.

» Kromme Rijnpad wandelgids (pdf)

» Knooppuntenplanner