06-02-2018

De storm van 18 januari heeft veel schade aangericht. Ook bij de Vinkeveense Plassen, er lagen veel objecten in de plassen. Recreatie Midden-Nederland heeft vrijdag na de storm zo veel mogelijk drijvend materiaal verwijderd en omgevallen bomen weggehaald.

Op de legakkers ligt nog wel stormmateriaal doordat veel bouwwerken schade hebben opgelopen. Denk aan deuren, wanden en daken. Dit is uiteraard erg vervelend voor de betreffende eigenaren.

Wind- en waterdicht maken
Sommige eigenaren zijn al op onderzoek geweest om schade te checken en waar nodig maatregelen te nemen. Herstelt u uw bouwwerk in de oorspronkelijke staat, dan loopt u het risico dat u straks alsnog uw bouwwerk moet afbreken of verkleinen. Een groot deel van de bouwwerken op de legakkers is namelijk illegaal gebouwd. De gemeente De Ronde Venen vraagt u daarom te wachten met het herbouwen of vervangen van bouwwerken op de legakkers. Wind- en waterdicht maken met bouwzeil is wel toegestaan.

Hulp nodig bij afvoeren van grofvuil? Laat het ons weten!
Graag willen we weten wie er hulp nodig heeft bij het weghalen van afval. Kunt u uw afval niet zelf afvoeren vanwege de grootte of hoeveelheid? Laat dit dan weten via het aanmeldformulier op de website van de gemeente: www.derondevenen.nl/schoneplassen
De gemeente gaat dan kijken hoe we de hulp het beste kunnen regelen.