14-07-2022

Sinds 1 juli kunnen bezoekers aan de Vinkeveense Plassen gebruik maken van een slimme zonnebrandpaal. Deze geeft niet alleen gratis zonnebrand en voorlichting ter voorkoming van huidkanker, maar maakt ook het smeergedrag van de bevolking inzichtelijk. De paal staat tot eind augustus bij de wandeltoegang naar eiland 5 nabij de botenhelling.

Huidkanker is met 52% de meest voorkomende soort kanker. De grootste oorzaak? Ons gedrag en bewustzijn in de omgang met de zon. Sundo stelt daarom op druk bezochte plekken, zoals de Vinkeveense Plassen gratis zonnebrandcrème en voorlichting beschikbaar. Gemeente Ronde Venen en Recreatieschap Stichtse Groenlanden werken hier graag aan mee.

Slimme technologie
De zonnebrandpaal maakt gebruik van slimme technologie. Gebruikers krijgen op basis van de UV-index en temperatuur een waarschuwing wanneer zij zich dienen in te smeren. Samen met luchtdruk- en vochtigheidsmeters biedt dit interessante inzichten in het gedrag: Wanneer smeren wij ons niet in terwijl dit wel zou moeten? Deze informatie biedt inzicht in de verbeterpunten van menselijk gedrag.

Green Key
De zonnebrandpaal is ontworpen om volledig autonoom op zonne-energie te functioneren en volledig te personaliseren. De zonnebrandpaal van Sundo is een Green Key Approved Product. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.

Over Sundo
Vanuit hun missie zet Sundo zich in op een duurzame levenswijze. De gedacht hierbij is dat we maar één lichaam hebben waar we zuinig op moeten zijn. In de praktijk is dit helaas niet altijd even makkelijk, gezien de druk op ons zorgstelsel. Sundo wil dit anders benaderen. Namelijk op een preventieve en gezamenlijke wijze door de schouders eronder te zetten. Voor meer informatie: www.sundo.nl