11-12-2018

De verleiding is groot om lekker binnen te blijven bij de kachel en de warme chocolademelk. Toch zijn er redenen genoeg om af en toe lekker de fiets te pakken.

1. Antigriep
Een lekker stukje fietsen helpt om je weerstand op te bouwen. Zeker als je fietst in het zonnetje, dan maakt je lichaam wat extra vitamine D en endorfine aan. Dat laatste geeft je een goed gevoel en is dus heel goed tegen winterdipjes en neerslachtigheid.

2. Rust
In de winter is het veel rustiger op de fietspaden, dus je hebt de ruimte en tijd om beter om je heen te kijken en te genieten.

3. Filevrij
In de winters nemen meer mensen de auto of het openbaar vervoer. Daarom is het juist handig om de fiets te kiezen voor woon-werkverkeer. Je staat niet in een volgepropte trein vol hoestende mensen, je staat niet in de file; en je hebt gelijk je dagelijkse beweging te pakken!

4. Afvallen
Omdat je lichaam harder moet werken om op temperatuur te blijven, verbrand je in winter meer calorieën dan in de zomer. Dus afvallen gaat sneller dan in de zomer.

5. Warm
Ja, fietsen in de winter is een stukje kouder dan in de zomer. Maar je zult zien dat je jezelf al snel lekker warm fietst. Behalve dat het je een voldaan gevoel geeft omdat je dit toch maar even gefikst hebt, zul je merken dat je lichaam langer warm blijft door een verbeterde bloedcirculatie.

6. Frisse lucht
Door vaker te fietsen kom je vaker buiten en krijg je meer frisse lucht. Niet alleen goed voor je luchtwegen, maar ook voor je hersenen, bloeddruk en hartslag.

Bron: fietsnetwerk