02-07-2019

Op donderdag 27 juni was het zo ver! De eerste officiële afvaart van het nieuwe pontje over de Loosdrechtse Plassen. Deze fietsboot start met een pilot in juli en augustus 2019 en vaart vanaf de Porseleinhaven, via recreatie-eiland Markus Pos naar het recreatieterrein Fuut naast jachthaven De Valk in Breukeleveen.

Wethouder Jan-Jaap de Kloet en voorzitter van het Plassenschap Loosdrecht Freek Ossel hebben de officiële opening van de fietsboot in de Porseleinhaven (ter hoogte van Oud-Loosdrechtsedijk 220, Loosdrecht) op ludieke wijze verricht. Na de officiële opening hebben de genodigden deze nieuwe route van de fietsboot verkend.

Aanwinst voor het gebied!
Met het pontje over de Loosdrechtse Plassen ontstaat een mooie nieuwe recreatieve route die extra mogelijkheden biedt voor wandelaars en fietsers om het prachtige plassengebied verder te ontdekken. Een aanwinst voor het gebied die bijdraagt aan de doelen van het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen: het creëren van een aantrekkelijk en toegankelijk gebied. De pilot van de fietsboot wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Wijdemeren, stichting Veerdiensten op de Vecht en het Plassenschap Loosdrecht.