Recreatieterreinen, campings en kampeerbedrijven mogen in principe open blijven onder strikte voorwaarden. Deze voorwaarden kunnen per veiligheidsregio en gemeente verschillen. De burgemeester is bevoegd om alsnog een recreatieterrein/camping/kampeerbedrijf te sluiten als er, naar zijn mening, onvoldoende maatregelen zijn genomen.

Onder de strikte voorwaarden geldt onder andere dat gedeelde sanitairgebouwen, zwembaden en horeca gelegenheden zijn gesloten. Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen op recreatieparken, vakantieparken, havens, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes evenals bij parken, natuurgebieden en stranden zijn in principe ook gesloten.

Volgens de actuele »Noodverordening Veiligheidsregio Utrecht  mogen de sanitairgebouwen op onze recreatieterreinen weer open per 1 juni 12.00 uur.

Bij de Loosdrechtse Plassen (gemeente Wijdemeren) zijn voor de sanitairgebouwen al geopend. Daar is een fulltime schoonmaakmedewerker aanwezig, die zorgt voor de hygiëne van de toiletten. Gemeente Wijdemeren valt niet onder de noodverordening van de Provincie Utrecht.
Ook op de zandeilanden in de Vinkeveense plassen zijn de toiletten geopend.

Houd het netjes!

De afsluiting van de openbare sanitairvoorzieningen en op veel locaties de afwezigheid van afvalverzamelcontainers vraagt om extra discipline van bezoekers. Houd het terrein netjes en neem afval mee naar huis.