25-03-2020

Recreatie Midden-Nederland adviseert om ook tijdens het bezoek aan de natuur- en recreatieterreinen de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen: houd 1,5 meter afstand! Ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Zo kunnen we in deze, soms moeilijke tijd, de recreatiegebieden als uitvalsbasis blijven gebruiken. Kortom, houd rekening met elkaar, geniet van de natuur maar gebruik je gezond verstand! Wanneer parkeerplaatsen vol zijn, probeer dan ergens anders te gaan wandelen.

Voor meer en actuele informatie over het Coronavirus in Nederland, raadpleeg de website van »RIVM

Opening Strandbad Maarsseveense Plassen uitgesteld

Het Strandbad Maarsseveense Plassen in Maarssen gaat niet eerder open dan 1 juni 2020, vanwege de Coronacrisis. Ook de (voor)verkoop van de jaarabonnementen is uitgesteld tot 1 mei 2020.

Winterregeling Mijndense Sluis verlengd

Tot 1 juni houdt de Mijndense Sluis de winterregeling aan.

Dit betekent: open van maandag t/m vrijdag 09.00-16.30 (alleen via telefonische afspraak 06 15 05 86 36 )

Per schutting maximaal 10 boten.

Zaterdag en zondag is de sluis gesloten!

Toiletten

Openbare toiletten op onze terrein zijn gesloten (muv de toiletten bij de duikzone Zandeiland 4, Vinkeveen)

Regels loslopende honden i.v.m. broedseizoen

De lente trekt zich niets aan van de Coronacrisis. Het officiële broedseizoen loopt van 15 maart tot en met 15 juli: hét moment voor dieren om zich voort te planten en hun jongen op de wereld te zetten. In deze periode zijn de ouders en later hun jongen extra kwetsbaar. Loslopende honden kunnen de rust van dieren flink verstoren. Daarom zal hier extra op worden gehandhaafd middels het Utrechts Samenwerkingsmodel Natuurtoezicht. Het verschilt per natuurgebied en terreineigenaar welke regels en voorschriften gelden. Op borden langs de toegangswegen staan de toegangsregels vermeld.