Cattenbroek

Waarschuwing Blauwalg plas Cattenbroek

Voor de plas Cattenbroek is met ingang van 8 augustus 2020 een blauwalg waarschuwing van kracht. Blauwalg kan huidirritaties en/of maag- en darmklachten veroorzaken.

Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. U mag er wel zwemmen, u moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid (bijvoorbeeld in het geval van algenbloei). Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.

Het zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd, kijk voor de actuele stand van zaken op alle zwemwaterlocaties op de website: »www.zwemwater.nl

Algemeen

In het afgeschermde deel van de plas kunt u veilig zwemmen. Er is een zandstrand met een lig- en speelweide en toiletvoorziening (ook geschikt voor mensen die minder mobiel zijn). Op zeer mooi dagen kunt u er ook een ijsje en/of frisdrank kopen. Het zwemseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober en het strandbad is open tussen zonsopgang en zonsondergang.

Toezicht
Recreatie Midden-Nederland houdt op zomerse dagen toezicht op orde en hygiëne. Zwemmen is op eigen risico; er is géén zwemtoezicht. De zwemzone (waterdiepte 1.40 meter) wordt aangegeven met een ballenlijn. Daarbuiten is de plas diep, tot wel 34 meter.

Varen
Op de plas kunt u roeien, zeilen en surfen. Bootjes met een elektromotor zijn ook welkom. U kunt uw boot te water laten bij de botenhelling in het buurtpark bij het Inarimeer, waarna u doorvaart naar de recreatieplas. Waterskiën, jetskiën en kitesurfen zijn vanwege de veiligheid niet toegestaan.

Gebied in ontwikkeling
In 2016 is er nog een beperkt strandgedeelte open. De gemeente is bezig een ondernemer te selecteren die het hele recreatiegebied gaat inrichten en exploiteren. Als de plannen bekend zijn, wordt duidelijk wanneer het gebied volledig kan worden opengesteld.

Bereikbaarheid
Het strand is per fiets en auto prima bereikbaar, bij alle ingangen is ruimte om de fiets te stallen. Busreizigers nemen Bus 104 (richting Nieuwegein) stappen uit op bushalte Viaduct, Woerden en dan is het nog 15 minuten lopen. Automobilisten kunnen parkeren op het parkeerterrein langs De Zeeweg.

Honden
Honden zijn niet toegestaan.

Bezitten en/of gebruiken van verdovende middelen en/of alcoholhoudende dranken is niet toegestaan!

Recreatieschap Recreatieschap Stichtse Groenlanden
Gemeente Woerden
Oppervlakte   ha
Kenmerken Parkeerplaats
Strand
EHBO-post
Toiletgebouw
Speelveld
Activiteiten Zwemmen
Varen
Dagkamperen met een tent
Picknicken