Cattenbroek

In het afgeschermde deel van de plas kunt u veilig zwemmen. Er is een zandstrand met een lig- en speelweide en toiletvoorziening (ook geschikt voor mensen die minder mobiel zijn). De toegang is gratis. Op zeer mooi dagen kunt u er ook een ijsje en/of frisdrank kopen. Het zwemseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober en het strandbad is open tussen zonsopgang en zonsondergang.

Toezicht
Recreatie Midden-Nederland houdt op zomerse dagen toezicht op orde en hygiëne. Zwemmen is op eigen risico; er is géén zwemtoezicht. De zwemzone (waterdiepte 1.40 meter) wordt aangegeven met een ballenlijn. Daarbuiten is de plas diep, tot wel 34 meter.

Varen
Op de plas kunt u roeien, zeilen en surfen. Bootjes met een elektromotor zijn ook welkom. U kunt uw boot te water laten bij de botenhelling in het buurtpark bij het Inarimeer, waarna u doorvaart naar de recreatieplas. Waterskiën, jetskiën en kitesurfen zijn vanwege de veiligheid niet toegestaan.

Gebied in ontwikkeling
In 2016 is er nog een beperkt strandgedeelte open. De gemeente is bezig een ondernemer te selecteren die het hele recreatiegebied gaat inrichten en exploiteren. Als de plannen bekend zijn, wordt duidelijk wanneer het gebied volledig kan worden opengesteld.

Bereikbaarheid
Het strand is per fiets en auto prima bereikbaar, bij alle ingangen is ruimte om de fiets te stallen. Busreizigers nemen Bus 104 (richting Nieuwegein) stappen uit op bushalte Viaduct, Woerden en dan is het nog 15 minuten lopen. Automobilisten kunnen parkeren op het parkeerterrein langs De Zeeweg.

Groepsactiviteiten/evenementen
Het terrein is geschikt voor allerlei groepsactiviteiten. Kosten voor een evenement brengen wij u kosten in rekening. Die vormen een bijdrage in de kosten die wij maken. Wilt u meer weten: stuur dan de aanvraag in (zie meer informatie onder evenementen).

Honden
Honden zijn niet toegestaan.

Schoon water
De Cattenbroekerplas is een belangrijk onderdeel van het watersysteem daar. De zwemzone wordt door de provincie frequent gecontroleerd op de kwaliteit.

Bezitten en/of gebruiken van verdovende middelen en/of alcoholhoudende dranken is niet toegestaan!

Recreatieschap Recreatieschap Stichtse Groenlanden
Gemeente Woerden
Oppervlakte   ha
Kenmerken Parkeerplaats
Strand
EHBO-post
Toiletgebouw
Speelveld
Activiteiten Zwemmen
Varen
Picknicken