Bosdijk

Op Bosdijk vindt u recreatieweides en visoevers in een prachtige natuurlijk omgeving.
Op beide terreingedeelten vindt u royale parkeerruimte en sanitaire voorzieningen.

Op Bosdijk is een gedeelte waar uw hond los mag lopen. Op de overige delen van het terrein moeten honden worden aangelijnd. Wij verzoeken de hondenbezitters zich hieraan te houden.

Vervangen van de beschoeiing
In de maanden juni en juli gaat het Plassenschap Loosdrecht e.o. een deel van de houten beschoeiing vervangen. Omdat de veengrond in de wintermaanden minder draagkrachtiger is zullen de werkzaamheden in de zomerperiode worden uitgevoerd. Dit is ongebruikelijk omdat we in de zomerperiode de recreanten zo min mogelijk tot last willen zijn. Wij hopen op uw begrip.

Duurzaam en veilig
De verouderde houten beschoeiing wordt vervangen door gerecyclede kunststof damwandschermen die worden vastgehouden door palen van naaldhout. Een duurzame oeverbescherming met een lange levensduur.

 

Ruimte voor de natuur
Op een aantal plekken in deze zogenaamde “harde” beschoeiing plaatsen we alleen naaldhouten palen die niet met elkaar verbonden zijn. De grond van de ligweide wordt schuin afgewerkt en hierdoor ontstaat een “plas dras” situatie. Een stukje oever dat onder water staat en ruimte biedt aan waterplanten, amfibieën en paaiplaatsen voor vissen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter van der Vliet, p.van.der.vliet@recreatiemiddennederland.nl.

Recreatieschap Plassenschap Loosdrecht e.o.
Gemeente Stichtse Vecht
Kenmerken Parkeerterrein (150 plaatsen)
Toiletgebouwen
Recreatieweides
Picknicktafels
Visoevers
Activiteiten Vissen
Picknicken
Natuurbeleving
Hond uitlaten (losloopgebied)