30-04-2018

Op zaterdag 19 mei 2018 zal van 12.00 tot 23.00 uur op het recreatieterrein Ruigenhoek (Noorderpark) Soenda Festival plaatsvinden. Soenda Festival is een elektronisch georiënteerd muziekfestival waar jaarlijks circa 15.000 bezoekers op afkomen. Bezoekers (18+) komen voor de optredens van nationale en internationale artiesten. Het evenement wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

Op maandag 7 mei vinden de eerste werkzaamheden plaats met betrekking tot het evenement. De eerste rijplaten worden dan gelegd om de ondergrond tegen rijsporen te beschermen. Op donderdag 24 mei worden de laatste werkzaamheden afgerond waarna op vrijdag 25 mei het terrein weer wordt opgeleverd. Gedurende deze periode staan er gele borden waarop omleidingen in verband met het evenement staan aangegeven. Delen van het recreatieterrein zullen minder goed bereikbaar zijn dan u gewend bent.

Op bijgaande kaart (Kaart Ruigenhoek A4 1.1) leest u terug wanneer welk gedeelte van het park is afgesloten en hoe u zich dan het beste kunt verplaatsen. Wij adviseren u de omleidingen zoals aangegeven te volgen. Voor uw en onze veiligheid is het niet toegestaan om zonder toestemming het afgebakende evenemententerrein te betreden.

Om de bezoekersstromen veilig te laten verlopen zijn er een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Bezoekers die na Soenda richting de Koningin Wilhelminalaan (Groenekan/Maartensdijk) willen fietsen, kunnen dit jaar in verband met de veiligheid niet meer direct de Koningin Wilhelminaweg op. Deze bezoekers dienen via het Robert Kochplein richting de Koningin Wilhelminaweg te fietsen (zie groene lijn op de bijgevoegde kaart – Kaart ruigenhoek Verkeersmaatregelen 1.2).

  • Op zaterdag 19 mei zal van 10.00 – 01.00 uur de Gageldijk vanaf het Tuincentrum Overvecht richting de rotonde Koningin Wilhelminaweg/Gageldijk afgesloten zijn. Rijden vanaf de rotonde Koningin Wilhelminaweg/Gageldijk richting het tuincentrum is wel mogelijk (zie oranje lijn op de bijgevoegde kaart).
  • Op zaterdag 19 mei zal van 10.00 – 01.00 uur de Bastionweg vanaf de Voordorpsedijk richting de afrit N230 afgesloten zijn. Rijden vanaf de afrit N230 richting de Voordorpsedijk is wel mogelijk (zie rode lijn op de bijgevoegde kaart).
  • Op zaterdag 19 mei zal van 10.00 – 01.00 uur de Sint Anthoniedijk, Kanonsdijk, Ruigenhoeksedijk en de Groenedijk alleen toegankelijk zijn voor bestemmingsverkeer. (zie paarse lijn op de bijgevoegde kaart).
  • Op zaterdag 19 mei zal van 20.00 – 01.00 uur de Bastionweg vanaf de afrit N230 richting de Koning Wilhelminaweg, de Koningin Wilhelminaweg van de Bastionweg tot de Groenekanseweg en de Gageldijk vanaf de Bastionweg tot aan Tuincentrum Overvecht in beide richtingen afgesloten zijn (zie gele lijn op de bijgevoegde kaart).

Bestemmingsverkeer wordt gevraagd in ieder geval niet tussen 22.30 en 00.00 uur de paarse gebieden in te komen. Aan de hand van een poststuk zullen de verkeersregelaars u op de overige momenten doorlaten bij de verschillende verkeersposten.

In geval van vragen en/of overlast met betrekking tot het evenement kunt u contact opnemen per mail of telefoon:

Heeft u een dringende vraag tijdens het evenement, contact ons dan graag telefonisch.

Meer uitgebreide informatie voor buurtbewoners, vindt u op www.soenda.nl/buurtbewoners