31-03-2022

Sinds kort heeft Noorderpark-Ruigenhoek er een nieuwe trekpleister bij; het pannenkoekrestaurant Pancake in the Park in Groenekan (gemeente de Bilt). Deze ontwikkeling past in het toekomstperspectief dat in 2018 samen met de omgeving is opgesteld. Naast meer voorzieningen zetten partijen in op beter benutten, vinden en ervaren van het park.

De gebiedspartners provincie Utrecht, gemeenten Utrecht en De Bilt, Recreatieschap Stichtse Groenlanden en Staatsbosbeheer werken sinds 2018 samen om de identiteit en aantrekkingskracht van Noorderpark-Ruigenhoek te versterken. De focus ligt op bezoekers die houden van sportieve en culturele activiteiten in een groene omgeving met bos, park of water. De nieuwe voorzieningen verbeteren het aanbod voor recreanten en zorgen daarnaast voor inkomsten, die nodig zijn om het beheer en onderhoud van het gebied te bekostigen.

Oefengolfcentrum
Pancake in the Park maakt onderdeel uit van de plannen voor een oefengolfcentrum van Ontwikkelingsmaatschappij ChiChi Utrecht B.V. De maatschappij sloot hiervoor vorig jaar een ondererfpacht af met Recreatieschap Stichtse Groenlanden (SGL). De gemeente de Bilt stelde in 2019 de benodigde bestemmingswijziging vast en draagt de verantwoordelijkheid voor de omgevingsvergunningen. ChiChi Utrecht B.V. laat inmiddels bouwwerkzaamheden uitvoeren op de locatie in Noorderpark-Ruigenhoek. Kijk voor meer informatie op: www.ChiChiUtrecht.nl (op dit moment ‘under construction’) of neem contact op via info@chichiutrecht.nl of 010-2803344.

Meer ontwikkeling
Maar er gebeurt op dit moment meer in Noorderpark-Ruigenhoek. De gemeente Utrecht werkt aan restauratie en herstel van Fort de Gagel, onderdeel van Unesco Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Zo komt bij het fort een nieuwe horecagelegenheid; een mooie uitvalsbasis voor mensen die Noorderpark-Ruigenhoek bezoeken. Verder werken de gemeenten Utrecht en de Bilt met het recreatieschap Stichtse Groenlanden aan een vervangende wielervoorziening voor de BMX-baan. Deze baan is al een aantal jaren gesloten vanwege onveiligheid. De werkzaamheden daarvoor starten naar verwachting later dit jaar, zodat ook de sportieve bezoeker straks weer een extra reden heeft om Noorderpark-Ruigenhoek te bezoeken.