In juni 2022 realiseren wij in opdracht van Recreatieschap Stichtse Groenlanden in Noorderpark Ruigenhoek een spannende pumptrack met bulten en kombochten, toegankelijk voor bmx-ers, fietsers, steppers en skateboarders. Ernaast komt een recreatieweide voor bezoekers die willen picknicken of een balletje willen trappen. De opening staat gepland voor medio juli.

De voorzieningen geven een nieuwe invulling aan het terrein van de BMX-baan, dat de afgelopen drie jaar was gesloten voor publiek vanwege veiligheid. Het is het resultaat van een samenwerking tussen Recreatieschap Stichtse Groenlanden, provincie Utrecht, gemeente Utrecht, Sport Utrecht, Wielerplatform Utrecht en Bikepark Utrecht. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor sport, bewegen en recreëren.

Wielerfun voor iedereen
Het initiatief voor deze geasfalteerde pumptrack is afkomstig van wielersporters, die ook hebben meegedacht bij het ontwerp en voor cofinanciering hebben gezorgd. Het terrein wordt weer openbaar toegankelijk zodat iedereen die dat wil er gebruik van kan maken, met inachtneming van de geldende spelregels. Sport Utrecht en het Wielerplatform Utrecht gaan vanaf de zomer regelmatig activiteiten organiseren op de pumptrack.

Noorderpark Ruigenhoek
Noorderpark Ruigenhoek is het gebied tussen de Gageldijk, Burgemeester Huydecoperweg, Kooijdijk en Koningin Wilhelminaweg, ten noorden van de Utrechtse wijk Overvecht. Je kunt er sporten, spelen en genieten. Je vindt er prachtige natuur, forten, bunkers, polderlandschap, speelplekken voor kinderen en veel sportmogelijkheden. Het gebied maakt onderdeel uit van het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland en UNESCO Werelderfgoed. Zie ook: www.noorderparkruigenhoek.nl.